Young Startup Day

 

 

 

Idéworkshop och livestreaming av ”Young Startup Day”

Unga och hungriga entreprenörer är en nyckelgrupp för att Umeå och Västerbotten ska kunna fortsätta att växa och för att Västerbotten ska kunna behålla sin position som norra Sveriges ledande tillväxtort.

För att förstärka denna utveckling behöver vi ännu fler som startar och driver företag! Nu bjuder vi in dig som redan är en ung entreprenör, funderar på att bli eller bara vill veta mer till en inspirerande förmiddag där vi visar upp framgångsrika exempel på entreprenörer som delar med sig av sina erfarenheter.

Du får också lyssna på tre nominerade till Årets unga företagare på Umeågalan som kommer att pitcha sin affärsidé följt av ett panelsamtal. Dessutom bjuder vi på frukost! Välkommen till en förmiddag full av inspiration! Arrangemanget är kostnadsfritt och är ett samarrangemang med Möjligheternas Region i Västerbottens inlandskommuner.

Förmiddagen arrangeras av Möjligheternas region
tillsammans med BIC Factory, Umeå Kommun, Länsstyrelsen Västerbotten,
Aptum och Ung Företagsamhet.

Vår lokala affärscoach finns på plats för att hjälpa dig vidare i dina frågeställningar kopplat till att starta och driva företag.

VÄLKOMMEN!

När och var:
Datum: Tisdagen 11 oktober kl. 07.30-11.00
Plats: Dorotea Lärcentrum, Dorotea. Café Yalu, Norsjö. Sorsele Lärcentrum, Sorsele. Hotell Toppen, Storuman. Tärnaby Fjällhotell, Tärnaby.
Aktiviteten är kostnadsfri och vi bjuder på frukost. Anmäl dig till din lokala affärscoach.

Program:
07:30 – 08:00 Välkomna!
Registrering, frukost och mingel.

08:00 – 08:05 Programmet börjar
Moderator Maria Olofsson hälsar välkommen och inleder Young Startup Day 2016.

08:05 – 08:35 Inspirationsföreläsning av Tom Xiong
Tom Xiong startade sin entreprenörsresa på BIC Factory som 18-åring. Tre bolag senare började han som vd för tv.nu. Nu bor Tom i Shanghai där han driver sin startup Move Shanghai. Förutom entreprenör är Tom även krönikör på Breakit samt driver en podcast om den digitala industrin i Asien. Som talare under Young Startup Day kommer Tom att dela med sig av sina erfarenheter kring entreprenörskap i Sverige, USA och Kina både som egenföretagare och en del av multinationella företag.

08:35 – 08:50 Intervju med Ida Backlund
Ida Backlund grundade, vid 22 års ålder, löshårsföretaget Rapunzel of Sweden. På nio år byggde Ida upp Rapunzel till att omsätta över 120 Mkr. Idag är Ida aktiv i bolagets styrelse och har nyligen bildat ett eget investmentbolag, Backlund Invest. Ida kommer bland annat att berätta om hur det kändes att sälja det framgångsrika miljonföretaget Rapunzel of Sweden men också dela med sig av vad hon som investerare söker efter i affärsidéer och hos entreprenörer som hon möter.

08:50 – 09:10 Pitch och panelsamtal
Representanter från de tre nominerade till Årets Unga Företagare på Umeågalan, Storspoven (Random Bastards), Tensaii och Zunzun, pitchar sina företag/affärsidéer följt av ett panelsamtal.

09:10 – 09:50 Inspirationsföreläsning av Fredrik Wester
Fredrik Wester är vd och huvudägare av spelutvecklingsbolaget Paradox Interactive. Fredrik är även styrelseledamot i ett antal startupbolag och en aktiv investerare och rådgivare inom spel-, teknik och mediaindustrin. Fredrik kommer bland annat berätta om hur han byggt upp Paradox från en studio med sju anställda till dagens börsnoterade internationella bolag med över 200 anställda.

09:50 – 09:55 Tack!
Moderator Maria Olofsson avrundar.

09:55 – Idé drop-in och mingel
Har du en affärsidé som du vill diskutera? Besök vår idé drop-in!
Det finns också möjlighet att mingla och prata mer med vår affärscoach som finns på plats.