Pizzeria Quinto

Pizzeria Quinto
Ebrahim Mirazaei tog över Pizzeria Quinto mitt i Vilhelmina samhälle hösten 2017. Näringslivskontoret träffar honom en solig eftermiddag i slutet av juni, tillsammans med projekt NiMR:s hållbarhetsresurs Olle Saric. Tillsammans med Olle pratar vi om hur företaget jobbar med hållbarhetslösningar.

Ebrahim berättar bl a att det är stora kostnader för honom att kunna ta hand om avfallet och soporna från restaurangen, men att de sorteras så att de kan återvinnas.

Ebrahim får leverans av varor en dag i veckan och handlar i lokala butiker om han behöver komplettera med färskvaror innan nästa leverans. 

Han har idag tre anställda för att täcka öppettiderna. 

– Det är fullt upp med verksamheten, berättar Ebrahim. Veckans alla dagar är fullbokade med jobb, så numera har han inte mycket fritid. 

I höst så förlorade han sin pizzabagare, då denne inte fick uppehållstillstånd i Sverige, utan var tvungen att tillsammans med sin familj åka tillbaka till hemlandet. Det blev en hektisk period för företaget, att helt plötsligt stå utan en så viktig person. 

– Nu har det löst sig, men att lära upp ny personal tar tid och kraft, berättar Ebrahim. 

Han har tidigare haft en skofabrik i sitt hemland. Det är inte samma sak som att driva en restaurang, men erfarenheten finns där. 

– Det är andra lagar och regler i Sverige, men jag vill att det ska bli rätt och försöker att lära mig hela tiden, fortsätter han. Han har därför valt att bedriva sin verksamhet som ett aktiebolag.

Sommarens nyhet är en härlig uteplats

Pizzerian är öppen veckans alla dagar och det senaste halvåret har han gjort en stor ansiktslyftning i lokalerna och menyerna är utbytta. Ebrahim har också skaffat sig serveringstillstånd, så nu kan gästerna även dricka ett glas vin eller en öl till maten.

Nyheten denna sommar är en stor härlig uteplats framför restaurangen. Här kan man sitta och njuta av solen och det liv och rörelse som alltid finns på ”plass´n”.

Kristina Axelsson