Nalovardo får nya ägare

Nalovardo får nya ägare
Sorseles klassiska skidanläggning Nalovardo får nya ägare. Det är familjen Abrahamsson, med bröderna Patrik, Daniel och Marcus i spetsen, som tar över driften från och med den här säsongen.

– Nu händer det saker! Äntligen får de gamla ägarna göra ett avslut och lämna över till nya. Och det är så roligt att de har lokal förankring, säger kommunstyrelsens ordförande Kjell Öjeryd.

Familjen Abrahamsson äger också träföretaget Baseco, och de tar över Nalovardo efter Göran Olsson som ägt anläggningen i drygt tjugo år.

– Det känns otroligt bra att få lämna över till bröderna Abrahamsson. De kommer ju härifrån och vet vad stället betyder för orten, säger han.

Patrik, Daniel och Marcus Abrahamsson säger att de ser en stor potential i Nalovardo, och att det ska bli spännande att få utveckla verksamheten.

– Visst går vi in i detta med vårt hjärta för bygden och vår hemort, självklart. Men vi ser även stora möjligheter att utveckla affärsverksamheten. Turism är en ständigt ökande näring, inte minst i våra trakter. Trenden med ett aktivt friluftsliv som fiske, cykling, vandring och längdskidåkning ger också förutsättningar för att öka aktiviteterna i området utöver utförsåkningen, säger bröderna om övertagandet.

– Det är ett steg i rätt riktning att kunna utveckla Nalovardo till fördel för både besöksnäringen och lokalbefolkningen. Det känns jättebra det här, säger kommunalrådet Kjell Öjeryd.

Det finns planer för anläggningen

Bröderna har förstås planer för anläggningen, men allt kommer inte att påbörjas första säsongen.

– Vi har lagt en plan som sträcker sig över de kommande fyra åren. Några saker händer nu på en gång och några lite längre fram. Men de investeringar vi gör ska motsvara förutsättningarna i driften. Så har vi alltid jobbat och det är vi noga med, säger de.

En utökning av boendemöjligheterna tillhör de större delarna i planen i form av fler stugor och fler husvagnsplatser.

– Det finns en fin liten stugby och många trogna ”säsongare” på husvagnscampingen. Men vi är övertygade om att efterfrågan på boende kommer att öka i takt med våra satsningar på anläggningen. De fysiska förutsättningarna i form av mark finns redan och det har gjorts en hel del projektering tidigare som vi förstås kommer att dra nytta av nu.

Nu pågår arbetet med att färdigställa planen för den kommande säsongen för fullt, men högst på agendan ligger att hitta en driftansvarig.

– Vi kommer självklart att finnas med och ansvara för strategiska beslut som långsiktig planering och investeringar, men en driftig person med entreprenörsanda kommer att behövas. Vi söker en hungrig och driven person som kan vara den som ansvarar för den dagliga driften och att hjälpa oss förverkliga de utvecklingsplaner som finns.

Lage Byström