Lite om mig

På den här bloggen turas vi om att skriva. Jag har som många andra aldrig skrivit på en blogg förut, så det blir en rolig ny utmaning. Men lite nervös är man ju, vad ska andra tycka om det jag skriver?

Jag tänkte börja med att berätta lite om mig själv. Jag kommer från Obbola utanför Umeå och har bott runt Umeå och jobbat med lite olika saker, men den största delen av min tid har jag lagt på att utbilda mig till Civilingenjör inom Teknisk Fysik. Anledning till att jag läste det är att jag älskar utmaningar och nya sätt att tänka och göra saker. På min fritid älskar jag att vara ute i naturen. Mina stora intressen är jakt och idrott. Jag har en jämthund som jag jagar älg med och har gjort några försök till att jaga tjäder och orre från skidor. Idrotten som jag just nu brinner mest för är mountainbike.

Så när jag fick frågan om att arbeta som innovationsresurs i projektet Möjligheternas Region så såg jag chansen att få arbeta med ny teknik, nya sätt att tänka och nya sätt att göra saker. Samtidigt som jag hade chansen att flytta inåt landet där jag har större möjligheter att ägna mig åt mina fritidsintressen. Det är lite långt från Umeå till jaktmarkerna i Åsele och lite tråkigt att cykla mountainbike i stadsmiljö…

Min utmaning är att hitta nya idéer och innovationer i våra 8 inlandskommuner och hjälpa människor och företag att utveckla idéerna på bästa sätt. Jag är helt övertygad om att det finns mycket bra idéer här så det är inte det som är utmaningen. Utmaningen ligger i att ändra människors attityder.

Den största attitydförändringen som behövs behöver jag själv också göra. Det märks tydligt i andra meningen jag skrivit i den här bloggen: vad ska andra tycka?

Vi måste alla våga tro på oss själva och våra idéer. Alla kan inte allt direkt, men det betyder inte att man inte ska försöka. Det finns alltid någon som kan hjälpa till och komma med input. Det är det vi, jag och alla affärscoacherna, som arbetar med Möjligheternas Region är här för. Att hjälpa dig och ditt företag att ta nästa steg i utvecklingen!

11755642_10153197207440547_4654386255892154027_n (2)

Annelie Karlsson