Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vill du fatta ditt företags ekonomi, skatt och juridiska frågor?

15 mars, 2022 @ 08:00 - 29 mars, 2022 @ 17:00

Vill du…

…känna dig trygg att lämna över företagets ekonomiredovisning till någon annan?

…veta vilka nyckeltal som är relevanta för ditt företag och hur du räknar ut dem?

…öva på olika räkneexempel tillsammans med en revisor?

…förstå de viktigaste juridiska aspekterna inom företagande?

Då är det här kunskapspassen för dig!

Ekonomisk hållbarhet är en förutsättning för tillväxt. Näringslivskontoren möter ofta företagare som både känner rädsla och nyfikenhet över att lära sig mer om företagets ekonomi. Det kan handla om allt från att begära ut rapporter från sin redovisningsbyrå till att förstå sig på nyckeltal och kunna jämföra dem med företag i samma bransch. Nu erbjuder vi dig kostnadsfri kunskapshöjning inom ekonomi och affärsjuridik. Läs mer nedan och anmäl dig till de pass som intresserar dig.

Möjlighet till individuellt stöd efteråt

Upplever du efter du deltagit på kunskapspass att du vill få hjälp att mer ingående titta på några av nyckeltalen ni pratat om eller någon affärsjuridisk fråga, så erbjuds individuellt stöd efter samråd med ansvarig affärscoach.

Anmälan och avanmälan

Max antal deltagare: 30 pers/pass. Först till kvarn. Om du anmält dig men inte deltagit, debiteras ditt företag 500 kr+moms. Avbokningar ska göras måndag samma vecka senast kl 12.00.


Anmäl dig här 


Enkla grunder i företagsekonomi nivå 1 – för nyföretagaren

15 mars kl 08.00-10.00 digitalt via Teams (pauser är inkluderade)

(sista anmälningsdag söndag 13 mars)

För dig som nyligen startat ditt företag och känner dig osäker på hur du ska läsa och tyda olika ekonomiska rapporter. Du får vägledning i hur du tar ut några nyckeltal för att enkelt analysera hur det går för ditt företag. Vi tar även upp några viktiga ekonomiska termer som är bra att ha koll på. Efteråt har du dessutom kunskap i vilket ansvar du själv har för företagets bokföring och redovisning.

Enkla grunder i företagsekonomi nivå 2 – för dig som drivit företag ett tag

22 mars kl 08.00-10.00 digitalt via Teams (pauser är inkluderade)

(sista anmälningsdag söndag 21 mars)

För dig som drivit företag några år. Utifrån ditt företags ekonomirapporter får du guidning och verktyg att ta fram olika nyckeltal och får förståelse för vilken roll dessa spelar. Det här passet ger dig en djupare kunskap om företagsekonomi där balans- och resultatrapport, likviditet och soliditet är några av begreppen vi behandlar. Vi tar även upp hur du kan jämföra nyckeltal med andra företag i samma bransch. Efteråt känner du dig mer trygg att själv se över företagets ekonomi och se trender utifrån rapporterna. Du lär dig även mer om ansvarsbiten i ditt företag.

Företagsjuridik, skatter och avtal

29 mars kl 08.00-10.00 digitalt via Teams (pauser är inkluderade)

(sista anmälningsdag söndag 27 mars)

Ett kunskapspass om skatter och företagsjuridik som passar alla företagare oavsett hur länge du drivit ditt företag. Vi pratar om vikten av en noga utvald styrelsesammansättning, hur du förbereder företaget att klara sig igenom kriser och vilka avtal som är viktiga att upprätta. Du får tips på hur du genom avtal blir en attraktiv arbetsgivare och tryggar din egen framtid. Vi pratar fullmakt och dokumentation. Kanske har du funderat på att ta in en kompanjon i företaget? Det här passet lär dig även mer om vad ett kompanjonsavtal innebär.

Detaljer

Start:
15 mars, 2022 @ 08:00
Slutar:
29 mars, 2022 @ 17:00
Evenemang Kategorier:
, , , , , , , ,
Webbplats:
https://forms.gle/LrPxF5iriWMHCESx8

Arrangör

Näringslivskontoret Storuman
Telefon:
073-060 21 37
E-post:
karin.lundberg@storuman.se