IDUNN – med siktet inställt på Nobelbanketten

IDUNN – med siktet inställt på Nobelbanketten
Lars Normark och Li Holmberg är personerna som ligger bakom IDUNN Norsjö Wine & Co. De skapar kvalitetsviner av nordiska kvalitetsbär.

Deras mål är att skapa vin som kan mäta sig med exklusiva viner från Frankrike. Lars och Li är övertygade om att det är helt möjligt för de arbetar med den bästa råvaran.

Li Holmberg

Blåbär är lika fina som Amaronedruvor

För att vara säkra på kvaliteten skickade Lars och Li blåbär till Toscana för analys. Resultatet visade sig stämma med deras övertygelse, bären är lika fina som Amaronedruvorna och innehåller alla fantastiska egenskaper för att skapa ett exklusivt vin.

Lars och Li har precis utvidgat sin verksamhet och produktionskapaciteten planeras att öka från 12 000 liter till 25 000 liter detta år. Under deras företagspresentation tackar de ödmjukt alla personer och aktörer som bistått med hjälp och kunskap under deras resa.

Nordiskt Napa Valley

Vinerna som heter RÅLUND Classic, Rålund Norrsken och Rålund Exclusive säljs hos Systembolaget. Siktet är just nu inställt på att RÅLUNDs viner ska serveras på Nobelbanketten.

Li, som strålar framtidstro, menar på att med de fantastiska råvaror vi har från skogen, har vi alla förutsättningar för att bli ett nordiskt Napa Valley, ja varför inte?

Jessica Holmström