Gå över gränser

Vi kommer att vara många olika personer som skriver på denna blogg. Så tankarna som skrivs här kommer vara gränslösa.

Jag fick i början av veckan frågan om jag ville skriva ett inlägg. Svaret blev direkt – jag kan inte, är inte bra på att formulera mig i skrift. Fast vem har sagt att man bara måste göra det man är bra på??

Jag jobbar som näringslivssekreterare i Storumans kommun. Jag trivs med att hjälpa företagsamma människor att lyckas med det som de föresatt sig.

I det här projektet har jag rollen som styrgruppens ordförande, ett uppdrag som är helt nytt för mig. Tänkte när jag fick frågan, det finns ju andra som kan så jag får väl ta hjälp av dem och tackade ja till uppdraget. Inte riktigt jag… som inte gillar att prata framför människor.

Att ta på sig nya uppdrag, göra saker man inte gjort förut tar en hel del energi, i förberedelse och tankearbete, men när man genomfört det så får man så mycket mer igen. Att göra nya saker är ett sätt att gå över gränser – sina egna uppsatta gränser.

Andra gränser vi korsar i detta projekt är kommungränserna. Vi som jobbar på näringslivsfunktionerna i de olika kommunerna är bra på olika saker. Jag brukar säga när vi träffs, tänk om vi alltid fick jobba tillsamman vilket bra team vi skulle bli. I projektet får vi möjlighet till det samt att vi testar på att jobba på lite nya sätt vilket jag tror på sikt kommer leda till att Västerbottens inland blir en starkare och attraktivare region.

Ha nu en skön helg och fundera över vilka gränser du satt upp som begränsar dig.

/Mona Olofsson, Storumans kommun

Erika Hjukström