Elina – Ny ägare av Lycksele Skinn & Slöjd

Elina – Ny ägare av Lycksele Skinn & Slöjd

Under den varmaste veckan i juli arbetade Elina och hennes familj hårt för att flytta hela Lycksele Skinn & Slöjds inredning och lager till familjens dubbelgarage i Gårdskläppen, Norsjö. Elina och hennes man Micke är nya ägarna till den anrika butiken och numera heter företaget Altereds Skinn & Slöjd.

Glädjen och lyckan över att ägarskiftet och flytten är klar är påtaglig. Elina kommer nu i uppstarten fokusera på att sätta sig in i sortimentet och lära sig vart olika leverantörer finns. Kunskapen om skinn och hantverk är något Elina redan har. Elina själv tillverkar vackra hundkoppel.

Den nya butiken är väldigt organiserad och innehåller det mesta i råvaruväg för hantverk. Nya smarta lösningar för förvaring av skinnet finns redan på plats. Marknadsföring samt tävlingar på företagets facebooksida är redan igång och fick direkt stor uppmärksamhet.

Trots att Mickes ”garageutrymme” plötsligt förminskats verkar det inte göra något. Ordrar kommer in och beställningar packas för fullt. Beställningar, både via webshopen, telefon och besök kommer in i en jämn ström.  

Jag har inom ramen för NiMR hjälpt och coachat Elina i processen och även bidragit till att hon fått träffa en redovisningskonsult som hjälpt henne med en budget inför lån med bank och Almi.

Jessica Holmström