Daniel Hakola – ung företagare i Norsjö.

Daniel Hakola – ung företagare i Norsjö.
Vi har bett en ung företagare i Norsjö berätta om vad han pysslar med och om hans företagsidé. Han har även gjort en film på Youtube om sitt företag som inleder det här blogginlägget.

Film/foto föreläsningar och e-sport

Daniel frilansar inom film och videoproduktion där han senast kommer från ett arbete hos Ung Företagsamhet Västerbotten där han gjorde en sk. “aftermovie”. Han har även filmat på “Flotten” i Skellefteå för tidningen Megafonens räkning under Daniel Adams Rays spelning, samarbetat med “Umeå X” och gjort festivalfilm från Brännbollsyran 2018 (länk till den videon hittar du längst ner på denna sida).

Företagsidé

I stort så handlar hans idé om att kliva in i olika (roliga!) projekt där man ger utrymme för företag att synas med olika typer av annonsering, alltifrån snyggt klippta “hemma-hos” reportage via traditionella intervjuer till “resevloggar” som publiceras på hans YouTube-kanal!

E-sport

Han tävlar professionellt i TV-spelet FIFA, där har han sedan 2017 haft kontrakt med Hammarby IF. Just nu så tävlar de i e-allsvenskan som är ett samarbete mellan SEF (Svensk elitfotboll), Dreamhack och Discovery Networks. Siktet är inställt på att titulera sig Svenska mästare inom FIFA. Just nu ligger de på en tredjeplats i grundserien med en spelomgång kvar inför kommande slutspel med en rekordprispott på 500 000:-

YouTube

Han har en YouTube-kanal som tidigare framförallt har handlat om digitalt content med inriktning på det spel som han utövar på en professionell nivå, intresset för kanalen har varit väldigt stort och den är nu nästan uppe på 5000 prenumeranter samtidigt som han vill skifta inriktning på den kanalen en aning. Planen är att gå lite från 100% spel till att fokusera lite mer på livet som FIFA-proffs och ung entreprenör i norra Sverige. Han vill att man ska hitta ett underhållningsvärde på hans kanal oavsett om man gillar FIFA eller inte. – Det känns som rolig utmaning!, säger Daniel. Han fortsätter – Det känns som ett naturligt steg för mig med min kanal då jag är ute och föreläser mycket så känns det viktigt att ha en kanal som också speglar budskapet och kärnan i mina föreläsningar.

Bland annat klipper han just nu en film där han testat 30 dagar utan skräpmat. Han klipper även en lite djupare film med rubriken “pengar är inte allt”, en typ av video som han inte sysslat med tidigare men ser YouTube som en fantastisk plattform där han kan nå ut med ett budskap till tusentals personer på sitt eget sätt.

Föreläsningar

Parallellt  med allt ovanstående håller han föreläsningar med inriktning mot inspiration och motivation med sin egen resa som utgångspunkt. Han pratar om hur han vände sitt största intresse (tv-spelet FIFA) till sitt jobb och vill inspirera folk till att satsa på vad de verkligen brinner för, samt livet som ung entreprenör.

2 av Daniels filmer på Youtube:

Följ Daniel i hans sociala kanaler

Daniel på Instagram

Daniel på YouTube

Daniel på Facebook

Jessica Holmström