Besök på Källan hotell & spa

Besök på Källan hotell & spa
Omgiven av trolsk granskog, beläget på Västerbottens högsta berg, återfinns Källan hotell & spa Namnet ”Källan” kommer från en kallkälla som finns knappt 100 meter från anläggningen. Vattnet var i generationer omtalat för sin positiva inverkan på människor och djurs välbefinnande, ett genomgående tema som fortfarande passar perfekt på den nu nyrenoverade anläggningen. 

Anläggningen öppnades som ett privat AB i början av 90-talet och var till en början ett ställe dit man på remiss av bl a Landstinget fick komma för att träna sig i att leva sundare. Vid öppnandet fanns det ett helt medicinskt team anställda.

Milsvid utsikt från restaurangen

Konverterades till ett spa-hotell

I slutet av 90-talet konverterades anläggningen till ett spa-hotell som idag riktar sig mot konferenser, affärsresenärer, spa-gäster och internationella och nationella sommarturister.

Längdskidor finns att låna

Anläggningen är hållbarhetsgranskad enligt GSTC. Global Sustainable Tourism Council upprättar och förvaltar globala standarder för hållbar turism med syfte att öka kunskapen om hållbar turism bland offentliga och privata aktörer.

Källan hotell & spa medverkar i projektet Lapland culinary region vars övergripande mål är att sätta främst landskapet Lappland med dess unika produkter på kartan vad gäller mat.

  • Företaget har idag 10 årsanställda och omsätter 10-11 miljoner kr.
  • Anläggningen ägs av tre familjer och den har öppet året runt.
  • Hotellet ligger i Åmliden som ligger mellan Malå & Norsjö
  • Hotellchef Urban Malmbom
  • Företaget är medlem i Gold of Lapland
  • Hemsida
  • Facebook

Foto: Marianne Lindgren

Marianne Lindgren

Projektkommunikatör i NiMR, Näringslivsutveckling i Möjligheternas region.