Webinar om ägar- och generationsskifte

I Arjeplog och Arvidsjaur anordnades det den 25.e mars, en helkvälls-webinar fullmatad med information från flera medverkande organisationer. Webinaret riktade sig mot de företag som ville veta mera om att köpa eller sälja ett bolag, eller för de företag som står inför ett generationsskifte.

Upplägget under kvällen var ett beprövat koncept av Företagarcentrum Nord, som stod med som medarrangörer.

Börja i tid och ta hjälp av dom som kan

Monica Wikström-Johansson, Nyföretagarcentrum Nord

”Frågor kring generations- och ägarskifte är ett ständigt aktuellt tema. Det som är viktigt att tänka på är att ett ägarbyte ofta tar mycket längre tid än man tror. Med vår seminariekväll ville vi belysa både vad en säljare och en köpare ska tänka på. Långt ifrån alla ägarskiften sker inom familjen. Det gäller för en säljare att börja förbereda en exit i god tid och att ta hjälp av expertis för att få kvar så mycket som möjligt i börsen när ägarskiftet är gjort. Som köpare handlar det om att ta reda på vad det är man köper; aktierna eller inkråmet, och framför allt vad respektive köp får för konsekvenser. Medskicket från kvällen var kort och gott; börja i tid och ta hjälp av dom som kan.”  Citat från Monica Wikström-Johansson, Nyföretagarcentrum Nord.

Kvällen lockade totalt 10 anmälda företag som alla, efter webinaret, har fått möjlighet till en kostnadsfri individuell coachningstimme med Nyföretagarcentrum Nord.

Ägar- och generationsskifte, är ett område där vi försöker underlätta genom att erbjuda stöd och hjälp. Därför känns det värdefullt att genom vårt näringslivsprojekt ha möjlighet att erbjuda dem individuell coachning som en extra insats

– Sophie Olsson, Argentis AB

Medverkande organisationer under kvällen var: Svensk Företagsförmedling, Sparbanken Nord, Almi, Norrlandsfonden, Ludvig & CO, Connect med projektet CooCon, Handelsbanken och Företagarcentrum Nord.

Sophie Olsson