Företagsbesök hos Stalon AB i Stalon

Företagsbesök hos Stalon AB i Stalon
I slutet av 1980-talet, föddes idén om en modern industri, hemma på gården. Kjell Axelsson åkte till Gnosjö för att utbilda sig till automatsvarvare, så att han skulle kunna hantera de nyinköpta metallsvarvarna.

Jobben fanns i legotillverkning och den gamla ladugård byggdes om. Företaget, är nu, trettio år senare Stalon, synonymt med byn där ladugården står. Idag har företaget sina egna produkter och är marknadsledande med produkterna ljuddämpare till vapen som sin största del av omsättningen.

Av ladugården syns inga utvändiga spår. Den finns kvar, men lokalerna är utbyggda flera gånger, sen de första svarvarna levererades 1990. Stalon AB är idag en modern industri med 12 anställda och som levererar sina produkter till många fler länder än Sverige. Maria och Daniel Axelsson äger och driver företaget och de ser bara utveckling och möjligheter.

Vår styrka är att vi tillverkar hela ljuddämparen själva, från minsta detalj, till montering och leverans

berättar Daniel och Ulla som guidar oss runt i fabriken. – Vi planerar också för ytterligare en utbyggnad av ladugården då vi blivit för trångbodda igen, fortsätter Daniel.

Affärscoacherna i Möjligheternas Region önskar dem lycka till med sina utvecklingsplaner.

Kristina Axelsson